Over ons

Kunst heeft een positieve invloed op de sfeer in elke ruimte in en om het huis of bedrijf. Kunstuitleen Capelle stelt zich daarom ten doel, kunst toegankelijk te maken voor iedereen.

Over de collectie

Onze collectie is bijzonder veelzijdig en omvat een groot aantal stijlen en technieken. Er is zowel figuratieve als abstracte schilderkunst in de collectie vertegenwoordigd, maar er zijn ook bronzen en stenen beelden, glazen objecten, keramiek en sieraden.

Sommige werken zijn geschikt om buiten neer te zetten. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit de regio.

Wij verhuren zowel aan particulieren als aan bedrijven. Voor bedrijven verzorgen wij offertes op maat.

Over Kunstuitleen Capelle

Kunstuitleen Capelle is een niet gesubsidieerde instelling, opgericht door en onderdeel van Kunstkring Capelle. De kunstuitleen wordt geheel bemand door betrokken vrijwilligers en kunstenaars.

In 2006 startte Kunstuitleen Capelle met een locatie op de Bongerd en in 2012 verhuisde zij naar het Stadsplein waar zij zich vestigde in de gemeente bibliotheek.

De collectie bestaat  uit werken van kunstenaars uit de regio. Het streven is een zo divers mogelijk aanbod.

 

DE MENSEN ACHTER DE KUNSTUITLEEN COMMISSIE

Graag stellen de leden van de commissie Kunstuitleen Capelle zich even voor:

Gita Kalishoek

Commissielid

Zo lang als zij zich kan herinneren heeft zij zich beziggehouden met allerlei vormen van beeldende kunst, zoals tekenen, schilderen, textiele werkvormen etc. Op het gebied van de schilderkunst heeft zij cursussen gevolgd bij beeldend kunstenaar W Stoop.
Wat betreft het werken met vilt is zij autodidact. De natuur vormt voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Anneke Brussee

Commissielid

Als kind experimenteerde ik al met verf en probeerde van alles uit, verschillende materialen en technieken door elkaar. Na mijn werkzame leven heb ik in 1994 het schilderen weer opgepakt en een 4-jarige teken- en schilderopleiding gaan volgen aan de VU. Mijn schilderijen kenmerken zich door grote diversiteit. Mijn inspiratie haal ik uit de reizen die ik maak.